Hizmetlerimiz

Hizmetlerimiz

Enerji Nakil Hattı
  • Elektrik tadilatı nedir? Elektrik tesisatı nasıl yapılır?

    Elektrik tadilatına başlamadan önce keşif yani inceleme yapılmalıdır. İnceleme sonucunda neler yapılacağı belirlenmeli ve bir program oluşturularak ilerlenmelidir. Elektrik malzemeleri kaliteli ve standartlara uygun seçilmelidir. Eski kablolar gerektiği takdirde değiştirilmelidir.

     

    "Elektrik tadilatı evlerinize ve iş yerinize güven ortamı sağlar"

    Evinizde ya da iş yerinizde bulunan mevcut elektrik tesisatı eski ve yetersiz kalıyorsa bu büyük bir risk anlamına gelmektedir. Olası bir elektrik kaçağı ya da aşırı yüklenme yüzünden yangın çıkabilir, can ve mal kaybına sebebiyet verebilir. Elektrik tesisatlarınızı mutlaka standartlara uygun olarak yeniden döşetmelisiniz. Elektrik tadilatı, ertelemeye mahal verilmemesi gereken hassas bir konudur. Sorun yaşamadan ve eski olmayan mekanlar için elektrik tesisatının ve sigorta panosunun yılda bir kez kontrol edilmesi can ve mal güvenliği için önemlidir.

  •  

     

     

    Elektrik tesisatı, kış aylarında elektrikli sobalarla, yaz aylarında da kullanılan klimalardan dolayı zorlanmaktadır. Gün içinde çamaşır makinesi, buzdolabı, elektrik süpürgesi, televizyon, müzik çalar ve bilgisayar gibi elektronik cihazın kullanılmasından dolayı hem tesisat hem de sigorta sistemi zorlanıyor. Yüklenmeden meydana gelecek elektrik kaçağı, kabloların erimesi, topraklamanın yetersiz kalması, sigortanın atması, voltajın düşüklüğü ve elektronik cihazların sağlıklı çalışmaması, elektrik çarpmalarına ve cihazların bozulmasına sebep olmaktadır.

    Unutmayın; evinizin ya da iş yerinizin özel konut sigortası mevcutsa yenilenecek olan elektrik tesisatınızın bütün masrafları özel sigorta şirketleri tarafından karşılanmaktadır.

     

    Elektrik tesisatı hakkında bilinmesi gerekenler

    Elektrik tesisatı, montajı ya da tamiri oldukça uzmanlık gerektiren bir iştir. Kabloların genişliği, yüksekliği, hatta geçeceği noktalar proje aşamasında belirlenmelidir. Elektrik tesisatlarındaki en ufak bir hata, elektrik çarpmasından yangına kadar tehlikeli sonuçlar doğurmaktadır.

    Elektrik tesisatları, proje aşamasında bir takım yönetmeliklere tabidir ve yapılan işler yakından denetlenir. Elektrik tesisatı projeleri, elektrik iç tüzük yönetmeliğine uygun olmalıdır. Yetkili bir mühendis tarafından onaylanan projenin, elektrik dağıtıcısı kurum tarafından da onaylatılması gerekmektedir.

    İş güvenliği ve iş ekipmanları yönetmeliklerine göre; elektrik tesisat kontrolünün bir yıllık periyotlar halinde topraklama ve paratoner kontrolleri ile birlikte yapılması zorunlu kılınmıştır.

      Elektrik tesisatında dikkat edilmesi gerekenler:

    Yapı sahibi ya da müteahhit şantiyede gereken emniyet tedbirlerini aldıktan sonra çalışmaya başlamalıdır.

    İnşaatta kullanılacak tüm malzemeler (Kablolar, Sayaçlar, Kaçak akım rölesi, Armatürleri) TSE damgalı olmalıdır.

    Elektrik tadilatında yapılacak bütün işlemler iş projesine ve iç tesisat yönetmeliğine uygun olarak yapılmalıdır.

    Elektrik tadilatında kullanılan malzemenin montajından montajı yapan kişi 2 yıl süreyle sorumludur. Elektrik tesisatı montaj esnasında meydana gelen zarardan yine montajı yapan kişi sorumlu olacaktır.

    Banyo - WC gibi ıslak zeminlere buat anahtar konulmamalıdır. Priz ise kapalı sistem olmalıdır. Bütün priz tesisatlarına topraklama hattı çekilmelidir. Sayaçlar elektronik tip olmalıdır.

    Anahtarlar zeminden 110 cm yukarıda, prizler ise 40 cm yükseklikte, aplikler ise 190 cm yükseklikte olmalıdır. Kapıdan 30 cm, duvar birleşim yerlerinden ve pencerelerden 50 cm uzakta tutulmalıdır.

    Elektrik tesisatına, kaba sıvadan sonra başlanmalıdır.


Benzer Hizmetlerimiz

Enerji Nakil Hattı
PANO YAPIMI
ZAYIF AKIM SİSTEMLERİ